Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Министър-председателят на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел води битка за съществуването си с чудовищата от Хамас

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и съобщи през днешния ден по време на едно от събитията по случай вчерашния израелски ден в памет на падналите във войните и на жертвите на тероризма, че войната в линията Газа е борба за съществуването на неговата страна, съобщи ДПА.

" Въпросът в тази война е или ние – Израел, или те – чудовищата от " Хамас ", сподели Нетаняху на церемонията по възпоменание на Планината на Херцел (Хар Хазикарон), националния мемориално-гробищен парк на Израел. 

" Или битие, независимост, сигурност и благополучие, или изтриване, клане, обезчестяване и послушание ", добави министър председателят. Седем месеца след невижданата офанзива на радикалната палестинска формация " Хамас " против израелска територия на 7 октомври предходната година и гневния боен отговор на Израел с нахлуване в линията Газа Нетаняху се зарече, че Израел е " решен да завоюва тази борба " и че врагът " ще продължи да заплаща висока цена за своите злодеяния ".

Израелският министър председател добави, че победа над " Хамас " ще значи връщане вкъщи на всички израелски заложници, държани от ислямисткото придвижване. Една такава победа ще подсигурява " нашето битие и нашето бъдеще ", добави той. 

Войната в Газа ще дефинира орисите на израелците за десетилетия напред, сподели на собствен ред през днешния ден министърът на защитата на Израел Йоав Галант, представен от ДПА.

" Това е война без разновидности ", съобщи Галант в своята тирада по случая деня на възпоменанието. " Това е война, която ще продължи, до момента в който не си върнем заложниците, до момента в който не сринем ръководството на " Хамас " и арсенала му и не дадем на Държавата Израел още веднъж благополучие и съзидателност, с цел да се върнат усмивките на лицата на нейните жители ", съобщи министърът на защитата.

При изненадващата кръвопролитна офанзива на " Хамас " на 7 октомври бяха убити към 1200 израелци, множеството от които цивилни, а 250 души бяха отведени като заложници от ислямистите в линията Газа съгласно данни на Израел. По информация на здравното министерство на " Хамас " починалите палестинци при ответната израелска атака в Газа са към този момент към 35 000.

Галант сподели, че една от основните задания на израелската войска е да направи по този начин, че тези близо 250 000 израелци, които се изселиха от региони до границите с Газа и с Ливан поради сраженията с " Хамас " и размяната на огън с ливанската шиитска формация " Хизбула ", да се завърнат по домовете си. 

Според министерството на защитата на Израел от 1860 година (когато първите израелски заселници на Земята на Израел излизат оттатък стените на Йерусалим и основават първите еврейски селища – бел. ред.) във въоръжени спорове са били убити над 25 000 израелски бойци, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. От 7 октомври насам гибелта си са намерили над 700 души от израелските сили за сигурност, измежду които 620 военнослужещи, разяснява израелското военно министерство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР